Thursday, 27 December 2012

Terima Kasih Mrs. Editor :D

Assalamualaikum my beloved friend . Mesti  korg belum tdo lagi kan kan? 
*hee mlm msih muda la katekan*  
So, ape kate korg terjah entry Finas nie jap. *japgi Finas publish ye* Mane lah tau tga2 mlm nie korg boleh bg pndapat yg baik2 kat Finas. Who know right?

Alhamdulillah Finas diberi kesempatan untuk hidup dibumi ni ya allah. *syukran* dpt jumpa mak ayah adik2 kawan2 si dia and my blogger friends. Bersyukur sgt. *kte sbgai org Islam kene lah bersyukur dgn kurnia yg Allah beri kpd kite k* :)

Okay, abes tazkirah 5saat tuu. hehe. Now, mlm nie Finas nk mntk pndapat korg lah . Cantik tak blog Finas yg sekarang niee ? hihi . *promote blog sndri pulok dah* .. Btw, mmg cantik right ? serius Finas suka tapii bukan Finas yg buat aw . Ni kawan Finas yg buat kan . Maklum laa kte mng GA dia so hadiahnye kwn Finas kene lah edit blog yg tk sberape cntik nie . huhu . Hasil nye .. *sila tgk bwh ye*



So how? menarik bukan? hihi 
For ur info, kawan Finas nie ambil tmpahan edit blog , byaran boleh dirunding k. *dunworry* Dia boleh buat pape je edit header ke letak any doodle ke . everything she know.  Mcm tu juga blog Finas, Finas just mntk yg basic jee sbb tknak la nyusahkan dia kan . Blog Finas pun ade lagu aw aw egt korg jee *One in Million by Neyo* Haha . 

Okey Finas mls nk berceloteh pnjg2 nnt korg mesti bosan kan kan . Hehe . Lgpun dh lewat mlm
Finas pun dh kekeringan idea tetibe :D 

Sesapa yg berminat nk ambil  tmpahan edit blog , korg just click je pic kat bwh nie k . Then cbox ! :)\
Opss lupee, name kwn Finas nie . Cik Huda k . Peminat pink aw aw mcm Finas juga . *hee nk promote diri juga*




Btw, thankyou so much much HUDA ! :)

Monday, 24 December 2012

Ade org belanja titew laa . Heee

Assalamualaikum my beloved friends . Hope korg semua sihat2 jee . Maklum lah skrg penghujung bulan Disember. Mmg musim hujan so korg kene lah jaga kesihatan korg tuu k . 
*Note: Jgn mandi ujan k* hehe

Tetibe malam nie Finas terase nk update story pasal hari nie lahh . Hihi,  Before korg bace Finas punye entry nie dlu ,  korg dh bace belum entry Finas yg lepas lepas nie ?? *haaa konpem ade yg belum terjah agi kann nie yg nk tacink, hehe* gurau saje k. Klu belum korg click je link nie dlu yeee  Finas dah terikat ker? & Result Finas dah keluar ) 

Okeyy jgn lupe tggal kan comment korg k . tQ :) 

Now, baru leh Finas story moryy gan korg mlm nie . Hihi. Harini kat tempat kerja ada org belanja Finas makan KFC *ceh bangga lak dapat mkn fastfood kan !* Haaa, jum jum Finas tunjuk kan pic dia kt korg. 


Inilah dia Kakak Aisyah sudah berumah tangga okeyy . Tp kecik jee org nye omel lak tuu ^^ hihi.. Kakak mekasehh ye anje itew makan fastfooddd ! Maklum lah mggu nie Finas last kerja *part time je sementara tgah cuti sem* tu yg dia anje Finas .  


Alhamdulllah kenyang jugak . Harini mmg banyak sgt rezeki Finas . Mgg makin montel lah pasnie . huhu .. Okkeyy la idea  Finas sampai sini je dulu k . huhu . Finas mntk maaf kalau entry Finas selama nie tk okeyy kee ape sorry yee :)

Jgn lupe tinggalkan jejak korg kt blog Finas nie yeah ! Salam



Sunday, 23 December 2012

Finas dah terikat ker? Hihi

Assalamualaikum my friends blogger . How ? Finas harap harini lagi better dari semalam k ^^

Ehem ehem bunga sudah dipetik??  haaa,  *ceh aku ni wat haa haa lak* Okeyy, let's move our topic. Rini Finas nk  share something kpd blogger lain ttg Finas dh terikat ker? 

For ur info, Finas bukan lah dh terikat just dah dic0p org jee. Ehh same jela tuu kan kannn . Haha. Time tu Finas pegi jumpa family pihak lelaki. Alhamdulillah, kehadiran Finas buat mereka senang jee :) tp pdahal dlm hati dh kecut prut mklum lah first time kan jmpe fmily dia. hihi. Dah bape hari stay rumah mereka, tbe2 mk si dia memberikan Finas sebutir CINCIN. Wahhh, tekejot jugak Finas tbe2 mk nye sarungkn cincin tu kt Finas. Katenye hadiah dari mk dia. Finas pun accept ! yahhooo, dapat cincin yeahhhh


Note : Even tu cincin murah or mahal Finas tetap hargainya sbb itu lah tnda sebuat ikatan dari mk dia kt Finas. Love it so much. tQ auntyyyy ^_^

Result Finas dah keluar ^^,

Assalamualaikum wahai my gf also bf . 

Dah lame Finas tk jmpe n borak2 gan korg kan kan . Hee, kesian tgk blog Finas nie penuh dgn sesawang .  Agak2 dh dekat sebulan kot Finas tk update pape kan? Hurm, biase lah sejak cuti semester dh bermula Finas byk sgt hal nk  kene setel kan . Skrg nie pun Finas busyy dgn kerja *tp alhamdulillah allah ttap di ingatan Finas* 

Okey, lupakan sekejap pasal lme tk update nie . Haaa now Finas tgah free so tetibe  pintu hati terasa nk update something lah malam nie . hehe . ce teke ce teke ape dia? 


kalau korg nak tahu RESULT  Finas dah keluar .  Dlm 2 3 ari lepas jugak lah .    Haishh nervous aw Finas bile ade kwn Finas call ckp result dh keluar then bole check . Finas tk percaya sbb kwn2 lain snyp jee . Tp dia siap sumpah demi allah , so dgn hati terbuka Finas pun pecaye ckp dia . Alhamdulillah dia tk tipu . hehe *risau jugak kene tipu sbb dh pena terkena*

So, Finas pun cepat2 lah call Huda, kwn Finas . Bab2 result Finas mmg dia selalu check kan . Hehe. maklum laa time tuh Finas kerja so nk on9 tk dpt lain lah Finas ade Blackberry kann mg on the spot Finas check. haha

Jeng jeng jeng ...

Alhamdulillah ! Finas pass ! Yeahhh *chicken dance jap* HAHA . Ya allah Finas tk sangka Finas pass sbb time final exam Finas maen hentammm je. Tapi alhamdulillah semua subject pass and Finas dh bole masuk Sem 5 . Yahoooo :D . Pointer?? Ehemm malu lah nk ckp tp still 3 above .. :) 

Kejayaan ni tok mak and ayah yg susah payah sokong Finas dari start Finas masuk Sem 1 smpai lah skrg . *mekaseh mak mekaseh ayh love both of you*  Finas dah buktikan kt mak ayah yg Finas boleh !  Tggal lagi 1 step jee Finas nk berjaya . Hope impian dan harapan Finas tercapai . Amin 

Tuesday, 27 November 2012

The best momment with his family ♥

Selamat malam semua ! Eh silap *tgk jam pukul 12.30a.m* Selamat pagi awak awak yg cantik dan hensem :D

Pagi nie 28/11/2012 . Hurm tak lame lagi bulan November bakal meninggalkan ku dan Oktober bakal masuk . Sedih pulak :(  Awak awak tk perlu la tahu kenape ye Finas sedih . Heee 

Pagi2 cmnie mesti ade yg belum tidur right ? Mesti tgah berkarya or BW kan kan . I know that :P So sesapa yg belum tidur tuu rajin2 lah bace post Finas yg tak seberapa nie k . Hihi .

SELANGOR !

Mesti semua pelik kenape tetibe lak ade perkataan Selangor nie kan ? Okay, meh sini Finas story moryy sikit kenapa n ade ape dgn Selangor . Jeng jeng jeng Selangor tuu rumah BF Finas . Alhamdulillah, akhirnye Finas dapat jugak jejak kaki di rumahnye. :) Perasaan time tuu tk yah di tanye lah kan. Rase gembira takot semua ade . Yelah mane tak nye takot first time woo jumpa family dia . Mesti lah ade perasaan seram2 sejuk cikit . Hehe . 

Tapi alhamdulillah, sepanjang Finas duduk bersama keluarga dia.  Layanan mereka terhadap Finas baik sekali mereka terima Finas seadanya . I'm happy :DD 

Best aw duduk rumah dia . Even rumah kg tapi Finas suka sgt . The best part bila rumah dia dekat gila dgn sawah padi . Bayangkan lah betapa cantik nye pemandangan rumah dia . Dgn udara segar tak mcm bandar pg2 lag dah bau asap2 kereta motor bas lori dan sebagainya. 

Finas stay sana tak lame pun dlm 5 6 hari jek. Even sekejup Finas happy sgt stay sane terasa mcm tk nak balik JB pulak . Hehe

Mak si dia n Finas
                                                               
Bergambar sebelum Finas balik JB :(





Abh, si dia n Finas


My bucuk n me 





Finas harap sgt lepas nie dapat jumpa mereka lagi . Insya'allah. Sayang mereka sangat2 . 

Friday, 23 November 2012

Segmen Follow @ Add by HudaHud Season 2

Assalamualaikum si cantik dan si hensem :D
Wah, dah lame juga ye saya tinggal kan blog biru nie . Dok chipsmore je . Hehe . Al-maklum lah student lagi kan sudah semestinye busy dgn asgment, kuiz test dan sebagai nye . Baru2 nie, final . Alhamdulillah boleh jawap . Tapiiiiii ade juga yang tk boleh . Saya hanye boleh bertawakal dan berdoa agar org yg menanda kertas saya tu lembut hatinye . Amin :') 

Okay, tutup cerita pasal exam kuiz test semua . Kite move story lain pulak . Okay kali nie saya nk join 1 segmen yg dianjur kan oleh kawan kolej saya sendiri . Saya tahu pun dari TWITTER td . huhu  

Nevermind

Finas oh Finas , on jek blog mesti nk join segmen kan :D Haish .  Takpe lah sekadar mencuba nasib tk salah kan :) Sesape yang nk join meh click je banner bawah nie k




Friday, 26 October 2012

Fienas Sudah Kembali !!!

Assalamualaikum dan selamat malam pd warga blogger ^^v

Firstly, Finas nk ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha kepada semua kawan2 yang mengenali Finas terutama di laman sosial ini.

Alhamdulillah kita dapat berjumpa lagi disini right? Wah, dah berbulan bulan Finas tinggal kan blog biru nie .. Kesian tengok dah sesawang sudah .. hehe .. Bukan ape, Finas belum ada mood nak berkarya lagi tapi entah kenape tetibe jek malam nie terasa nk mula balik berblogging .. 

Finas nak mintak maaf kalau ada yang BW Finas tapi Finas tak balas so sorry . Finas busy sgt dengan persiapan Final yang bakal menjelma nie .. Hope lepas nie Finas harap korang tk segan2 nak jenguk blog Finas lagi okay ! :)

Finas rasa sampai disini dulu Finas berceloteh , sebab idea tk datang lagi laa ~ hehe 

Bubye semua . Hope you all can give me happy okay ^^/

Tuesday, 14 August 2012

Ampun Maaf Ye Blogger

Assalamualaikum wahai bloggerku sekalian .. 

So, mcm mane dgn persiapan raya?? Semua sudah setel ke belum ?? hihi , aku belum cukup lagi malam ni continue shopping lagi .. haha .. Selagi tak raya shopping jek la kjenye ..  (",)

Post kali nie maybe simple jek ! Aku just nak .. emm nak .. emm , nak ape nie Finas oiiiii ?? Alahai , nak ckp rase malu laa + rase bersalah .. So , aku cakap slow slow la ye eh kawan kawan .. Aku nak .........


"MINTA MAAF SESANGAT KAT BLOGGER BLOGGER LAIN"

Sebabnye , lately nie kan aku ade join beberape SEGMEN yang di anjurkan oleh teman bloggerku .. Aku nk minta maaf sesangat sape yang dah follow aku tapi aku tk dapat nak follow balik .. Bukan aku sombong , tapi di sebabkan aku guna BROADBAND yang tk berapa mahal nie , so line nye kjup okay kjup tk okay laa kawan ~ hurm , maaf eh ... Yelah , nak BW korang susa sgt .. kdg2 sakit hati bile loading lame sgt ..

BUT

Korang jangan risau okay , aku tetap juga akan balas kunjungan korang semua okay .. So pless jangan pkir diri ini sombong or so whatever ye kawan .. hehe .. 

Tunggu kunjungan blog smurfku nie yeeah !!! ^_^

Monday, 13 August 2012

Untill now !!! hurmm

Assalamualaikum rakan bloggerku .
Hurm lagi berapa hari bulan Ramadhan akan meninggalkan  kite dan bulan Syawal bakal menjelma .. Yeahh , dlm gembira ade sedih nye juga kan .. Yelaa , Ramadhan akan pergi tapi ibadah belum tentu totally diterima tuhan .. Ape2 pun banyak2 kan laa beribadah ye kawan kawan .. 

Okay kali nie post aku agak sedih kot ehh tak tak , agak jelly kot .. hehe , korang mesti nak tahu kan ape la sibuk sangat nye untill now untill now nie Finas oi ?? Hurm , sejak aku masuk dalam dunia BLOGGER nie sampai sekarang aku tak pandai buat Header .. Cmne nak transparent kan guna GIMP also PHOTOSHOP pun aku tak tahu .. Alahai sedihnye + jelly  bile tengok blog2 korang sume nye ade header cantik2 .. huhu .. sobsob kejup .. 

Pless sesape tahu tuu tolong la ajarkan .. Tapi aku dah banyak kali tgk tuto blogger lain tapi still tak paham jugak .. Bile bab bab nak transparent kan tu tetibe je otak aku loading .. Haishh , cmne tuuu ?? :(

Credit too : HUDA

Start Mengumpul ^_^

Assalamualaikum readers semua.
Bagi yang muslim, korang dah berbuka lom ?? Hope semua sudah yee berbuka la dgn sederhana .. 

Malam nie tetibe rajin lak nak wt entry baru .. Okay korang mesti dok tertanya2 ape yg aku start kumpul tuh ?? haha .. 

Fact : Aku gan si dia sekarang dah mula start kumpul duit .. Duit ni just tok future kiteorg .. Insya'allah kalau ada jodoh ada la nasi minyak nye .. Kalau tkde , akan ade lebih baik dari yang nie right?? 
Tk salah kalau kite mencuba kan .. bnde yang baik jangan ragu2 untuk try asal kan tk salah di sisi islam :)



Aku harap rakan rakan bloggerku doa kan kebahagiaan kami okay .. Terima kasih ^_^

Saturday, 11 August 2012

PESANAN ^_^

Hai hai readers 
Kite ketemu lagi yeah ! hehe .. 

Okay just nak share something kat korang jek .. Tadi aku bertweet then aku ade dapat "a simple advise" tapi  ayat tuu membuatkan aku betul2 semangat .. Nak tgk ?? 

~ Jeng jeng ~ 


Lagii 


Lagiii


Lagii ?? tu jek laa yang dapat di kongsikan yee .. hehe .. 
So , insya'allah sem nie aku akn bukti kan kat orang yang aku boleh buat .. 
AMIN




" Segmen: Jom Tambah Kenalan Di Hari Raya"

Assalamualaikum readers ..

 Macam mane p0se rini ?? Ade sape2 yang dah buka periuk tak ??  hihi .. Kalau boleh tuh jangan laa yee .. Tahan jee .. Lagi bape hari kite nak tinggal kan bulan yg penuh mulia nie kan kan .   So , sayang kalau ade yang buang pose tuh .. Tapi kalau ade yg terbuang tu ats sbb tertentu tkpe laa ok .. Di maafkan .. hehe .. 

Okay , harini aku nak join SEGMEN lagi .. Wah , isik join segmen jee aku ni .. Takpe la saje nak tolong kawan2 blogger .. Sambil tolong dapat kawan kawan baru kan .. hehehe ..

Lagi bape hari jek bulan Syawal bakal menjelma .. So, korang pun mesti nak ade kawan baru kan .. Ape kata korang join segmen ni gan aku sekali .. Tkde kena kan bayaran just letak jek banner nie kat korang nye blog .. Simple .. ^_^

Sape yang berminat jum jum click ini banner yeah ! hurry up .. :D


TERKILAN :(

Hai hai hai and hai.
Jumpa korang lagi yeeah .. hihi .. 

Just nak cakap jee , aku betul betul terkilan .. Hah? terkilan sebab ape ?? Sebab nye aku tk dapat nak tgk 

STEP UP REVOLUTION !!!
sobsob tuu .. Dah laa cite favourite tapi tk dapat laa nk attend tgk cite nie .. hurm ..
Mesti korang nak thu kenape aku tk dapat nk tgk kn ?? sbb korg mesti pkir alaa , gi je laa shopping complex yang ade wayang then beli tiket pas tuh tgk .. Haish , kalau aku pkir cm tuh aku dah buat dah .. 

BUT
aku suke tgk wayang awal2 jek kalau dah lambat seminggu dua ke aku tk minat dah better beli cd je kan ! hehe .. Lagi 1 sebab aku nak tgk wayang gan cinta hati .. tp si dia tkde kat JB .. Hurm , dia sekarang kat Selangor cuti raya .. Same with me jugak .. So cmne tuuu , sorang kt JB sorang lagi kat Selangor .. Haishh , terpakse la accept kan .. kih3x .. Cinta cinta cinta and cinta .. ^_^ Korang mesti pkir nape aku tk tgk gan kawan kawan kan .. ? kenape ? sebab nye kawan aku semua dah tgk dah .. aku jek lambat sikit .. huarghhh 
tu laa cuti lambat sgt kan dah terlepas .. hurm .. :'(

Tkpe laa nnt kan ade cd so beli jee laa then tgk kat rumah senang .. Tapi nak tgk 3D .. dak2 sume cakap gempak gile bile tgk 3D .. Haish , sabar Finas sabar yee .. Tkde rezeki nak buat cm ne kan .. 




Friday, 10 August 2012

SEGMEN : Follow @ Add

Hai tawan tawan yg tomey2 lagi cute nie ..

Bagi yg muslim , sekarang dah masuk 22 Ramadhan kan kan .. So , lagi bape hari jee kite nak tinggal kan bulan yg penuh mulia ni kan .. Hurm , terasa sobsob pulak bila Rmadhan bakal tinggal kan kite .. :(

Aku harap harini semua puasa yeah ! Bg perempuan excuse la kan .. hehe

Okay , lately nie aku dah jarang sangat on BLOG .. So, di sebabkan jarang laa aku tk byk sgt follower mcm uolls kan .. hehe .. Tapi tkpe , aku jarang on blog pun ade sebab aw bukan suke2 jee .. *sebabnya ade laa yee* :D

Sebelum  aku proceed new post , sesape yang belum bace  entry aku yg lepas sila laa terjah jab yeah .. 

Kali nie aku terase nak join SEGMEN laa ~ *tolong kawan* Segmen nie di anjurkan sendiri oleh kawan aku HUDA .. Dia mmg rajin laa buat segmen sane sini and aku pon mmg rajin laa nak join kan .. kih3x .. 

Sesape yang berminat sila lah clik je banner tu okay ! 
Jgn sombong2 aw , nie just tok meramaikan follower kite sambil tuh dapat kawan baru kan kan .. 
hihi  :DDD


Jum jum kite Follow and Add yeah ! yeapyyy ~ :)


Friday, 3 August 2012

NEW HEADER ^_^

Hai hai ketemu lagi ye kite di blog .. Muahaha :DD ..  Sebelum tuh korg dah bace lom post aku yg nie ?? A LETTER ?? 
P/s : Kalau belum sila lah bace dulu ye lalink ku .. hihi ..

Okay aku just nak cakap jek yg blog aku ni dah di tukar kan pakaian nya .. hihi .. Maklum laa kite sebgai manusia pun mesti nk tukar baju selalu kan kan .. So blog pon cm tuh jugak .. Aku yakin follower akan bosan bile dok tgk background yg same jek kan ..  So atas sebab itu la aku try tukar baju blog aku nie .. hehe .. Sambil tukar baju aku pun tukar la sekali header nye .. Tengss kat kawan aku , HUDA sebab sudi tolong aku buat header nie yee .. Bab2 header mmg aku pas kat kau la yeah ! hohoho .. :P 

Kepada sesape yg dah tgk blog baru aku nie , pless tggl kan jejak yeah .. Kalau yg baru nie pada korg rasa tk cantik ke ape ke , sila advise me okay .. insya'allah aku akn buat lagi baik dari yg ini .. ^_^

A LETTER ???

Salam semua .. Ehem ehem agak nye belum terlambat lagi kan aku nk ucapkan

 "SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM di SELURUH DUNIA"

Maaf laa sebab terlambat yee , *busy cikit* Wahhh , agak lame juga aku tk buka laman sesawang aku nie yeah .. Bile buka amboi bnyk sgt semak samun kat blog aku nie .. Hihi .. Mcm nk mintk tolong korg jek tok kemaskan blog aku nie .. *tp tk bole kang kene hack lagi susa kang* Hahaha .. 

Okay based on tajuk di atas *wah ayat aku ni cm nk jawap exam lak , skema betul* puihh .. hoho .. Aku bangun2 jek  tetibe aku dapat 1 surat .. Surat tu di selit kan kt bwh bantal aku .. Wah tidur mati aku nie yee sampai kan org selit kan something kat bwh bantal pun aku tk sedar jugak kan .. ish ishh !! teruk nyee .. haha .. Dlm hati aku sape la gerangan yg bagi surat ni pagi2 ye ?? hmm .. Bile aku buka jek , wahh rupanya surat dari kawan aku laa ..  *egatkan secret admirer* haha  :) .. Korg mesti nk tgk surat nye cmne kan kan .. Jum aku tunjuk ..




Haa cntik tak surat nie ?? Siap ade gambar SMURF lagi aw .. hiihi .. Tengs Ayu sbb bg surat cinta ni kat aku .. Korg mesti nak thu kan sape tu ayu ? And ape motif dia tulis surat ni tok aku .. Okay ayu nie kawan aku start aku masuk kolej .. Tapi nk buat cmne kan dia terpakse pergi dari kolej atas sebab tertentu .. Mmg aku sedih sbb kehilangan kawan mcm dia tuu . .. Tapi tk semestinye dah pergi kite tk bole berkawan lagi gan dia kan .. kawan tetap kawan .. :DD Tadi pagi dia ade dtg kolej jab sbb nk amek barang dia then tuh yang dia gi masuk bilik aku senyap2 smbil selikan surat kat bwh bntal aku .. huhu .. 

Tengss ayu sbb sudi jadi kawan aku .. kau jgn risau okay aku akan senantiasa contact kau yeah ! dun worry be happy ..  Aku akn simpan surat kreatif kau ni k .. So nice ade smurf lagi tuu .. Korg ade ?? 
HAHA .. 

Btw , dalam kegembiraan aku terselit 1 perasaan sedih sbb kehilangan kawan mcm kau :'(







Thursday, 12 July 2012

KELUAR YEAHHH ^_^


             

Assalamualaikum blogger blogger lain .. Hope semua menggunakan masa petang nie sebaik mungkin ..

Haissh lame betul laa aku tk buka blog kuning aku nie , sampai semak dah .. HAHA .. sian blog aku niee *owner tk peduli* huhu .. Bukan tk nak buka tapi aku busy sesangat sampai tk sempat nak on lappy bagai .. Al-maklum laa dah masuk SEMESTER baru nie kene laa ade azam baru semangat baru semua baru la kate kan .. tk kan laa nak dok takok lame jek kan ! hihihi .. Lagi first week dah dapat tugasan assigment laa kuiz laa .. hurmm , penatnye titew .. Tapi tk pe la kan susah susah dulu senang senang kemudian .. :))

Okay tajuk aku kali nie ape dia ye ?? Ye apee ?? Keluar keluar ?? Hahaha , sokay sokay .. Setelah lame aku dok terperap dlm bilik baru la semalam aku dapat keluar , tu pun gi bandar yg tk seberape bandar laa .. hiihihi .. Sesape yg thu BANDAR PENAWAR tu , konpem dowg thu cmne situasi nye kt situ .. muahaha :P 



~ Nie ade beberape koleksi yg sempat 
kiteorg amek semalam ~


Wahh bahagia ye semua nie ..HAHA ..mane tk nye semua pi makan MB tuh .. nyumm nyummm ~








 



                                   




hehe kiteorg minum " COOL BLOG " lagi tuh .. Bandar yg tak serupa bandar pun ade air mcm nie aw .. Upgrade aw sekarang nie .. So tk nyesal pun belaja kat sini .. hihi .. 






Sunday, 8 July 2012

NEW LIFE ^_^

Hai hai semuaa and Assalamualaikum .. Aku dapat rasakan yg korg semua konpem bosan kan isik tgk kat DASHBOARD jekk mesti ade blog kuning aku ..Konpem kan bosan ??? haha .. Aku lagi bosan tuh sebab rini aku byk sgt TERupdate entri baru jek .. Muahaha :DD Alahai tk luak mane pun kan setakat tgk jekk .. Kalau rajin komen sekali yeah !! haha .. Jaat ?? tk sgt laa saje je nk manje2 gan korg .. huhu .. Peacee ! :D

Haish agak lame jugak laa aku tinggal kan blog kuning aku nie kan kan .. Bile on jek blog .. Hamboi bersawang .. Penat den nk kemas kan .. Fuhh *berpeluh* hihi .. 

Emm , aku bukan sengaje nk tggal kan blog aku nie lelame .. *sorry ye blog syg*  haha .. Al-mklum laa , aku baru jek daftar msuk sem baru .. Sem 4 la kate kann .. So mcm2 laa aku kene dok buat itu ini ,, Haishh susa juga bile dah jadi senior nie kan kan .. Muahaha :DDD 

Jadi , baru petang nie laa free sikit nak update blog laa , join segmen GA and so whatever laa .. Maaf ye blogger blogger lain sebab aku dah lame tk BW kat korg pnye blog .. Haishh rinduu laa kat korg .. Muaahh :'')

Okay , aku rase dah lari jauh jek gan topik aku nie .. Tu la kan perempuan bile dah start b'cakap haa menaip kemain panjang lebar lagi kan .. haha .. Well perempuan kan so lelaki kene laa terima seadanya .. peacee !! :P NEW LIFE ?? Ape tuh tetibee jek nak new new new .. hihi , okay just nak kongsi kan kt blogger lain yg sekarang aku dah masuk pun SEMESTER 4 .. Wahh , dah akak akak laa aku nie .. Kene laa tunjuk baik sikit kt adik junior yee .. haha .. Rase mcm takot jek nak hadapi sem nie .. Maklum laa result sem 3 pun tk gempak sgt but still okay lagi alhamdulillah laa ~ 

Sem nie aku ade misi aku sendiri .. Nak thu ape diaa ?? haa , jeng jeng jeng .. Aku nak sem nie aku nk improve English aku sbb aku nie slow sikit pasal cakap2 mat salleh nie .. haha ..Pointer aku jatuh sikit pun  sbb bi aku lemah .. Lecturer ade advise , pointer aku okay cume kne asahkan lagi bi aku tuh .. Only bi jekk yg buat aku jadi masalh sikit .. Subjek lain okay aku bole score .. So tu sbb sem ni insya'allah aku akn try sebaik mungkin tok asahkan lagi improvekan lagi aku pnye English tuu .. hihi .. 

Lepas tuh aku nak dapat kan 4flate for this sem .. Insya'allah .. aku akn buktikan kt semua org aku bole buat .. Yg penting kite kene usaha kan .. :') Selebihnye kite berdoa bertawakal dan redha .. 

Aku tk nak lagi main main tok sem nie .. Dah bape sem aku enjoy sane sini tp result mcm tuh juga kan .. So now , aku try tok study lebih .. Jenjalan lepak lepak bole tapi tk selalu laa .. Kalau 24 hours nak stdy mak ai bole tepu pale otak aku nie .. hahaha :P

Pape pun doakan aku okeng ! :) tengss sudi bace entri aku nie yee ~ 

"Segmen : Tingkatkan Follower Twitter"

Selamat petang semua .. Wah , hari nie dah kali ke-2 aku update entri yeah ! haha .. And entri kali ni juga aku join SEGMEN lagi .. Muahaaa :D *tamak betul eh kau Finas* ahh , ade aku kesa .. Asalkan aku sokong n support blogger blogger lain yg buat segmen ke GA ke or lain2 ... hehe .. 









<---- Nampak tk banner kat sebelah tuh .. ? Tanteek kann .. Ade burung biru lagi tuh .. hehe .. Okay sesape ade antara blogger yg ade TWITTER , haa , ape lagi meh laa join segmen nie .. :-) kalau nk JOIN click jek banner tuh .. Sekian ..




My twitter ---> @scorpiogurwl

Saturday, 7 July 2012

' Segmen : Jom Tambah Followers by Yana ' .


Assalamualaikum  wahai blogger ku yg tomey tomey belaka nie .. Agak lama juga aku tk buat entri baru kan kan .. Bersawang dah blog kuning + pink aku nie .. hehe  .. First entri , aku nk join segmen .. Haa , start on blog jek terus nak join segmen kan .. Hahaha .. Bukan ape saje nk + follower tk salah kan .. :)

Tengss kat owner segmen ni sbb sudi invited aku tok join segmen awok nie k ..   :D 

Sesape jek nk join segmen nie plzzz click kt baner tu aw ! Jgn segan segan silu yee .. Join jee juzt +kan kenalan kan .. hehehe .. 

Tuesday, 3 July 2012

Bloglist DayangDeno

Assalamualaikum DayangDeno ..

Okay firstly , nk ucap time kaseh sb sudi invite Finas tok masuk dlm bloglist Deno okay :D
Sorry sbb lmbt balas , al-maklum laa gune broadband ske sgt buat hal .. Lagi2 dah lembap mmg payah nk update new entri or join ape ape yg di anjurkan oleh blogger lain .. 
Alhamdulillah dgn izin tuhan rini Finas dapat laa join Bloglist Deno .. 

Deno nak Finas komen yeah about ur blog ?? Okay , actually Finas tk kesa pun blog jenis cmne yg pnting sedap mata Finas memandang .. Pendapat Finas laa , blog Deno okay menarik .. Tak berat bile open ur blog .. Then warna blog nice pastu kemas .. Yang penting Finas enjoy bile bace entri Deno .. :D


Monday, 2 July 2012

"Segmen : Twitter Follow Me ! By EJ"

Assalamualaikum wahai ahli bloggerku ,, 

Malam nie , aku nak join 1 segemen nie .. Selalu blogger akn buat segmen about nak naik kan follower blog right ? Now nie segmen ade sikit kelainan nye .. Haa , nak tahu ape dia ?? 

Kalau nk thu korg bole la click banner nie okay then join aw .. Menarik niee .. hehe :D :D



Sesape yg join segmen nie follow laa saya okay , i will hit you back .. emmmuaahhh :D

DAH SEBULAN !!! :')

Hai korg korg korg .. Nie post kedua bg bulan JULY nie .. Aku nk mntk maap kat semua blogger if entry aku sebelum nie tk menarik mcm korg semua .. Yelah korg semua ade tuto , entry yg menarik .. BUT aku tkde pun .. Blog aku nie aku juz buat tok share perasaan aku kt blogger2 mcm korg nie .. Aku rase dgn blog nie jek aku bole lepaskan perasaan sedih aku .. At least aku tk beban kan org lain dgr masalah aku nie right ?? And aku amat amat la b'terima kasih kat blogger yg sudi support aku yg sudi bace entry aku yg tk seberape nie .. Tengs a lot .. Aku betul2 hargainye ;')

Okay tajuk aku kali nie " DAH SEBULAN !!! ". Haa ape yg dah sebualan tu Finas oi .. Maksud aku sbulan dah dia lain dgn aku .. Aku pun tk tahu kenape ? Adakah hubugan jarak jauh yg menyebabkan dia lain dgn aku ? Or sebab cuti sem kiteorg yg lame ?? Maybe ..  ergghh , pening nye pale aku nie ..

Selama nie aku jenis yg setia kat orang yg aku sayang .. Tapi kenape aku selalu nye dapat orang yg tk pernah hargai sayang aku?? Kenape n mengapa ?? Mula2 jek hepi bile dah dapat everything it's goneee !!! Kasih sayang semuanye hilang sekelip mata jee .. Aku terpikir ape salah aku buat sampai jadi mcm nie , but tkde pe2 aku buat .. Setakat nie aku setia tkde curang , ape2 yg ade jadi kt life aku .. Aku update kt dia .. Everything okeng ! But asal dia layan aku mcm nie ?? 



Aku couple untuk nikah okay ! Bukan tok suke suke je .. Aku pilih org tuh jadi teman hidupku untuk dia pimpin tgn aku bila aku jatuh .. Aku pilih org tuh untuk jaga aku bagi kasih sayang dia sepenuhnye pada aku selain keluarga dia .. That's all .. Susah ke permintaan aku nie wahai blogger .. :( 

Sejak dia mcm tuh , aku rindu sgt2 kat dia .. Sampai kan byk kali kol text semua dia tk layan .. Ya allah dugaan ape lagi yg kau berikan pada hambamu ni ya allah ? Aku tk kuat nak tanggung semua nie keseorangan .. 

Aku rase aku jek yg t'hegeh2 kat dia .. But he did'nt care about me .. Hurm , aku sedih sangat2 sekarang .. Aku nk bincang but kalau dah semua tk b'ankat mcm ne aku nk bincang .. Aku takut perasaan nie akn menjejaskan pointer aku tok sem 4 yg bakal datang nie .. 

Wahai kawan bloggerku , aku mcm dah putus asa dgn hbugan aku nie .. BUT aku akn b'usaha tok memulihkan nye balik .. Insya'allah , kalau di izinkan allah aku dgn dia , tk kemana kan .. 

Tapi kalau dh tkde , aku terima dgn ketentuan illahi walaupun sakit sgt hati aku nie .. Aku pernah dgr org ckp kalau kite setia so partner kite pun setia kan .. BUT , aku dah try jadi mkwe yg baik tp kenape ek aku always sgt dipermainkan ? Hurm , entah laa ..

Aku harap sesangat kat korg semua pless support me okay .. 

*luahan hati aku tk dapat lagi disembunyikan*

Sunday, 1 July 2012

Cuti Sem dah B'akhir??? ^_^

Salam petang awok awok yg cumell belaka nie ~ hehe .. Ape khabar semua , sihat tak ? Soalan ni pnting aku tye sbb kalau tk sihat kesian korg tk dapat nk bace entry aku nie .. *sedih* huhu .. Okay , agak agak dah sehari dua kan aku tk naik entry baru .. Last entry tk silap aku ari Sabtu yg lepas .. Lame jugak tuh .. hehe ..  Haa , korg dah bace lom entry nyee ?? ( ENTRY LEPAS ) click sini kalau lom bace yee awok sayang .. hihi .. 


Wah , b'balik pada topik .. Okay , pejam celik pejam celik dah sebulan lebih dah aku cuti sem .. Ni b'makna tk lame lagi aku dah kene balik ke Kolej tercinta aku !!! Bukan tk lame lagi , BUT sok lusa aku dah kene balik .. *5/7* Hurm , sedih nyee  nk kene tggl kan semua bnde yg ade kt rumah aku tu t'masuk laa keluarga t'sayang aku nie ..








<---- MY FAMILY ..  Tapi ape pun idup kene teruskan right ? ni mase depan aku so aku kene buktikan kat family aku yg aku bole buat bole berjaya .. And bile dah berjaya aku nk hepikan family aku jaga mak ayh aku .. Maklum laa anak sulung macam2 cabaran kene tempuh .. Dah tanggungjawab kan .. hehe .. Tapi aku tk kesa semua tuh asalkan family aku hepi .. Tu yg penting okeng ! :D






Panjang pulok aku bercerita ye about ma family .. hehe .. Okay , balik pada topik .. Lagi bape hari jek lagi aku akn jmpe kawan kawan aku balik .. muahaha , Rindu nye kat dowg ~ Hope diaorg baik baik jek , maklum laa time cuti ni masing2 busy gan life masing2 .. So nak contact pun tk dapat sgt .. hihi .. Just harapkan jumpa kat kolej jek laa nnt .. ;)



Byk lagi k0leksi gambar kawan kawan , tp biase laa kan gune BB , dah byk sgt download tu pasal lembap nk upload gambar .. hehe , tkpe laa ni pon dah cukup tok korg tgk kan kan .. hihi :D
Selain jumpe kawan , ade lagi something yg aku tetibe exited nak balik Kolej cepat .. 


Haa nie la my mucuk kite .. Tk sabar nk jumpe dia .. Haish maklum laa dah bebulan tk jumpe kan , hihi .. 

Okay , pape pun SELAMAT KEMBALI ke KPMBP okeng ! haha , dah naik Sem 4 nie belaja rajin2 k , tingkat kan balik result yg tk seberape result tuh .. muahaha :D :D

Bye uolls , salam dari Finas

Saturday, 30 June 2012

MALAM NIE ??

Hai semua .. Nie post ke dua aku bagi petang nie .. Wah , tamak betul aku yee *ade aku kesa* muahaha :D 
Bukan tamak bukan ape , aku sekarang gah bosan tk thu nk buat ape dah .. Join SEGMEN dah join GA pun sudah .. BW lagi la sudah always okay ! haha .. 

So , aku pun belek la newspaper (METRO) rini .. Wah , macam macam cite aku tahu .. Ade yg mati bunuh diri laa , jual anak laa , rogol laa .. Haishh , ape nk jadi la dunia zaman sekarang nie kan kan .. Hurm , nak kiamat dah ..  

Okay tk nak cite pnjng lagi , dah lari jauh dah gan topik aku nie .. haha , Korg mesti nak thu kan ade ape gan malam nie ?? Haa , ce teke ce teke .. Apee? tk dapat nak teke .. alalala ~ ciannnye .. Okay meh cini aku kasi tahu , malam nie TV3 kul 10pm ( CEREKARAMA) ade main kan cite best .. dgr tajuk pun dah best tp tk thu la jalan cite nye best or tak kan ..  hihi ..





MAHARKU UNTUKMU

Wah , mama hot sape lagi kalau bukan Nabila huda dgn Adi Putra berlakon tuh mesti gempak nie .. hihi ..
Sinopsis ? tk di tayangkan sbb nye aku nk korg tgk sendiri okay .. huhu *jaat tak* tkde la sgt kan .. :p


Jom malam nie kite sesama BW smbil dok depan tb okay ! *cm terbalik jek ayat ah tk kesa laa* muahaha :D :D

Friday, 29 June 2012

"1st GiveAway by Fatin & Fatini".

Assalamualaikum rakan bloggerku yg tomey semuanye .. Hihi , korg dah take lunch belum ? Dah kol bape dah nie , jgn lmbat kan makan okay ! nnt tk pasal pasal perut korg buat hal kng susah korg nk update blog nnt *nasihat jee* hihi ..

As usual *ceh tetibe t'keluor ayt mat salleh pulok* hehehe .. Aku akn cek CBOX aku dulu , mane la tahu korg ade tggl kan jejak korg kat situ kan kan ..  Cek pnye la cek tetibe mcm biase aku dapat invite lagi dari sorg rakan bloggerku *cik Fatin* .. Wah , kawan baru nie .. hehe , Korg nak thu tk ape bnde nye cik Fatin kite nie invite ?? Okay dia invite aku untuk join GA dia yg baru jek di create tadi *eh tol ke create td* muahaha :D 
Sorry kalau t'salah cakap .. huhu .. 

Okay tanpe membuang mase , aku pun ape lagi .. Terus laa join dia pnye GA .. Haa , korg kalau nk join click je banner tuh mcm biase okay ! :) 




Tag Awok :
Cik Huda
Cik Korn

"A GiveAway"

Selamat petang semua .. H0pe baik baik okeng ! :) 
First p0st tok this day , aku dapat invite dari rakan bloggerku iaitu cik Farah .. *done follow awak n tengs sbb sudi invite titew*  dia ade anjurkan 1 GA .. Macam menarik jek .. Lagi pun aku rase ni la GA paling simple sekali  *adiah pon menarik aw rugi tk join* hehe ..  So , aku pun cuba la nasib mane thu aku dapat luck kan kan .

Okay , tk nak cakap lebeh lebeh lagi , sesape yg nk join juz click jek banner tuh okay .. 
P/s : rugi kalau uolls tk join .. hehe ..  




Thursday, 28 June 2012

SEGMEN : Saya Blogger Awesome + Cool II

Selamat malam my l0vely blogger yang tanteek and also ensem tuh .. Sihat ? Hopefully uolls sihat okeng ! :)
K , malam nie mcm biase aku BW ke blog orang lain sambil cari kawan a.k.a follower baru .. *sorry aw kalau aku selalu semak kat blog korg* hehe ..  

Tetibe aku jmpe 1 blog nie .. Nice blog  .. 
tuan blog ni ade anjurkan 1 segmen .. aku bace pnye bace mcm menarik jekk .. So ape lagi macam biase la kan aku pon join laa this segmen *segmen yg keberape kali la* haha .. 


Okay sesape jek yg nak join click kat banner tuh aw .. 
Cepat join meramaikan follower korg okeng ! hehe 

Wednesday, 27 June 2012

DownLoad a.k.a DL

Assalamualaikum guys .. Mesti ade antara korg gah lunch kan ? *untunglaa* Aku tk lunch agi tkde mood nk mamam .. hehe .. biase laa setiap manusia tk lari dari masalah kan mcm tuh juga aku .. lagi2 bile ade masalah heart feeling wah kemain lagi down kan .. :( 

Okay okay tk nak cakap bnyk lagi pasal perasaan nie , now aku tgah tkde mood so aku decide nk download movie2 dari utube .. Dah lame tk layan utube tk thu pulak movie baru bnyk dah keluar .. hee thu pun dari blogger kite iaitu cik HUDA .. *sory aku tag name kau* :D 

So today aku nak layan movie cinta cintun dulu .. Nak sedih2 hehe .. Nak thu aku download movie ape ?? 
Haa ini dia 

GERIMIS MENGUNDANG

Mesti ade yg dah tgk kan movie nie .. untung laa .. aku baru nk layan movie nie .. Aku dgr movie nii ending nye sedih bole nages2 woo .. haha .. Pape pon wait n see jek laa nt .. Adakah berair tk mata aku nnt ?? Wait jek laa .. Tggu movie ni abes download dlu okeng ! :)

Tuesday, 26 June 2012

Segmen : Jum Tambah Follower Blog by Mizz Wenn

Selamat malam ciut miut kawan2 bloggerku .. Wah , tetibe malam ni aku terase nk join segmen pulok .. huhu  Yelaa dah lame aku menyepi so , bile ade segmen bole la aku tingkat kan balik follower aku kan kan .. 

Okey tkmo story pnjg lagi now sesape nk join sila laa click banner nie yee *even simple but still nice ok*


Sekaip timeee , wiink wink :D

Assalamualaikum blogger tanteek n ensem sume nye , Hope uolls sihat okay ! Jaga kesihatan tu kng tk pasal2 ade yg meringkuk kt wad nnt .. hehe ..

Btw , agak agak dah lame juga kan aku tk post entry baru , tkde lagi b'blogwalking kat blog korg *mesti korg suke aku tkde nyemak lagi kan* hihi .. Al maklum laa sbb jiwa gah kacau .. Yela kan result tk keluar lagi so mcm2 pk dah .. Tu yg tkde aty kt blog .. Hehe ,Viewers pon dah turun .. hurmm *sedihhh* tp tkpe laa asam garam dunia blog mmg cm tuh kan ade naik turun nye ade pasang surutnye kan kan .. So , as blogger yg memahami *cehh poyo pulok* hehe , semestinye menerima ape saje kan .. untuk dia heyy untuk diaa .. Haha , ape seh aku merepek nie .. Adoiyai .. 

Okay back to normal eh salah back to topik  ,  malam td detik jam kol 10pm cm tuh laa , dah tk thu nk wtpe  sbb jiwa pon tk okay lagi .. So aku n the geng mle laa mgatur plan .. haa , mcm gempak jek bnyi nye kan kan .. Hihi , pdahal tk gempak mne pon juz plan nk SEKAIP jek a.k.a SKYPE .. hihi , tu ayt aku la sape2 tk paham sila lah paham kan ! haha .. :D :D  

So , bermula laa planing kiteorg .. Masing2 sume cari lappy msing2 n terus on sekaip .. huhu . . Then kiteorg dapat laa kol dari sekaip ..


Ape lagi dah dapat cm nie masing2 pnye excited berebut nk tekan *answer with video* tu haha , adoi kelakar betul kawan kawan aku nie .. :D 

Dah tekan , so nmpk laa mke ciut miut nie ..Haa , comel jekk yg ppuan bertudungg .. Sbb nye ade kumbang sorg .. hehe .. Even sekaip pon ade laki , aurat mest jaga mehh .. 



Ramai tk ramai tk?? hehe , ni laa kawan kawan aku yg sudi spend time wiff me .. Macam2 kerenah diaorg niee ..  Kelakar gilee .. Nk sekaip pon still bole amek pic lagi kan .. Jiwa b'gambar mmg laa kiteorg okay ! so sesape nk kawan gn kami msti laa jiwa gambar juga .. ehehe ..

Tengss kat huda , azy also boyfiee dia *hares* n ayu .. Sayang kowg .. kasi cum cikit , emmmuaahhhh :*


Credit to ---> HUDA




Saturday, 23 June 2012

BAHAGIA oo BAHAGIA , BERSYUKUR

Assalamualaikum my lovely blogger .. Selamat malam , ehhh ! selamat pagi sumee .. hehehe , skrg jam mnunjukkan 02.50 am .. Mata aku still tk ngtok lagi .. Tk ngtok pun ade sbb .. 
hihi .. Aku p'caye ada antara korg mesti tk tido lagi kan kan ?  betul tk ?? Lagi2 blogger LELAKI .. mne tk nye sekarang kan musim EURO konpem skrg gah melekat kt tb .. Hahaha .. btw , go Spain goo !!! kasi mmuah skit kt Spain .. *padahal tk minat bola layankn jek laa* hihi :D

Okay , blogger yg dah bka blog aku msti dah bace tajuk nye kan kan ..  " Bahagia Oh Bahagia " hehe .. Kamu semua nk thu tk kenapa tetibe aku rase bahagia sesangat .. Haaa , sbb nyee smpai skrg aku still lagi bersekaip b'same cinta hati aku .. Akhirnye dapat juga aku tatap mke nye slpass bpe mggu kiteorg jrang cntct .. hihi , Bkn dapat tatap mke jee , dapat dgr sore lagi aw .. Tetibe jek si dia wt super saver .. Sesape yg gne MAXIS , mereka paham laa ape tuh super saver a.k.a SS .. huhu .. 

Aku bersyukur sesangat even sblum ni ade skit salah paham tp alhamdulillah , sume nye kembali mcm dulu .. Aku harap kegembiraan aku ni tk berakhir tok malam nie jek .. Hopefully , kegembiraan aku nie akn ttp gembira smpai akhir hayat aku .. Insya'allah .. 

Soryy laa , entry pg ni sikit jeek .. hehe , juz nk share kt blogger lain yg aku hepi sekarang .. tk salah kan ?? Sesape yg b'minat nk bace , okayy teruskan membace .. Sesape yg tk minat nk m'bace aku hargai sgt korg ade juga rase nk singgah blog aku nie ..hehe , kasi lOve sikitt .. ♥♥ *sikit jee yg lebih tok org t'sayang plak*  hehe


Rajin2kan laa tggl kan jejak di cbox okay ! :D 
Salam perkenalan ..

Thursday, 21 June 2012

DEJAVU di KINABALU SLOT AKASIA

Salam uolss .. Nie ade yg still menaip ker ?? Kalau ade rajin2 kan la jari jemari korg tok stop kejup then buka la blog yg tk seberape tantekk nie dan terus membace entry nie okay ! haha .. *kejam pulok* Tapi tkpe kann .. Peacee !! :P

Malam yg ditemani angin kipass , tetibe aku t'imbas kejup cite hot yg sedang ditayangkan di TV3 .. Haa , hangpa nk thu ape dia .. ?? Jeng jeng .. 

DEJAVU di KINABALU .. aku percaya ade antare blogger yg dah tgk cite nie right ?? konpem adee tk yah malu laa nk cover cover pulok .. hihi .. Okay sekarang cite nie baru episode 4 .. So still news lagi kan .. Aku ade juga t'bace komen2 public yg dah tgk cite nie .. Ade yg +ve and also ade juga yg -ve .. Alaaa , biase laa kan pendapat manusia kan lain lain .. Lagi pon cite ni still new lagi , so masih awal lagi kite nk judge mcm2 pasal cite ni kan kan .. Ape2 pon tgk sampai abes dulu best or tak .. Baru la decidee okay ! :) 

Wah , membebel pulo aku di malam hari nie .. Hehe , bg aku laa pendapat aku k .. First time aku tgk cite ni aty aku mule terpaut dgn cite nie .. Mmg laa mule2 slow kan .. Tapi kite try dulu tgk paham kan dlu ape yg nk disampaikan then baru kite komen kan .. 

Okay kenape yee aku minat dgn cite nie ?? LOVE ! yeahh LOVE .. aku ni jenis yg cpt sensitf org nye .. So bab bab love ke heart feeling ke mmg aku sukee .. Aku mmg minat dgn cite b'kaitan dgn perasaan .. Aku tk kesa org ckp aku nie luor jek kasar tp dlm aty ada taman woo .. haha .. Yg pnting aku adalah aku .. 

Ishh pnjang pulok aku merepek nie .. haha .. Sini ade sinopsis about this story .. Readd okay ! :P


Dejavu Di Kinabalu menceritakan mengenai kekasih Ammar, Innara yang meninggal dunia dan menderma jantungnya kepada Nadira. Nadira yang juga pesakit jantung sangat bersyukur kerana dapat menjalani pemindahan jantung ketika nyawanya di hujung tanduk. 

Bazli, kekasih Nadira sangat mencintainya dan menjaganya dengan baik sepanjang dia sakit. Nadira berasa amat terhutang budi pada Bazli. Nadira adalah pereka hiasan dalaman, begitu juga Ammar. 
Takdir menemukan Ammar dengan Nadira secara tidak sengaja. Ammar mahupun Nadira tidak mengetahui bahawa jantung yang ada dalam diri Nadira adalah milik kekasih Ammar iaitu Innara. 
Takdir jugalah yang menemukan mereka kembali apabila ditugaskan untuk menyiapkan projek yang diusahakan syarikat Bazli. Ammar terus jatuh cinta dengan Nadira dan dia berasakan Innara ada dalam diri Nadira. 
Melihat Nadira seakan-akan melihat cinta hatinya yang sudah mati. Degup jantung Nadira pula semakin laju apabila terpandang Ammar. Mereka berdua saling tertarik dan cuba untuk menghindari perasaan itu. 
Semakin lama Nadira cuba lari, semakin dekat Ammar dengannya. Nadira keliru antara perasaannya pada Ammar dan cinta Bazli yang sanggup berkorban apa saja untuknya. Apakah Nadira menerima cinta Ammar? Bagaimana pula dengan teman lelakinya, Bazli?


Copy pastee .. maaf .. hehe 


Memang sedih bile first time aku bace sinopsis niee .. *aty cpt sensitif kan* hehe .. Meleleh laa jwpnye .. Paling lagi sedih bile dgr lagu tema cite nie .. 


Silaa layannn yee :D :D

~Salam dari Fienas~